2014-01-30 13:56:36• hírek • Szatmár.ro

Tippek fejfájás ellen

A fejfájás az egyik leggyakoribb ok, amiért a betegek orvoshoz fordulnak. Az európai lakosság hozzávetőleg 85%-a küszködik fejfájással.

Mivel a fejfájásnak több típusa létezik, a pontos diagnózis érdekében forduljunk orvoshoz. A korszerű vizsgálati módszerek segítségével könnyűszerrel kideríthetjük kialakulásának okát. Nézzünk néhány tippet, melyek fejfájás esetén hatásosak lehetnek.

  • A fejfájást sok esetben a helyiség állott levegője is kiválthatja, ezért elsőként szellőztessük ki alaposan a szobát vagy sétáljunk a szabad levegőn. Sok esetben ez is elég ahhoz, hogy a fejfájás megszűnjön, ugyanakkor a stressztől is megszabadít.

  • A migrénes fejfájás gyötrő hatásait a legegyszerűbben a homlokra tett hideg vizes borogatás enyhíti.

  • A tenziós fejfájás kellemetlenségeitől könnyed nyak- és fejtornával is megszabadulhatunk, de a váll és a nyak környékének masszírozása is enyhítheti a panaszokat.

  • Az illatterápia nemcsak stresszoldó hatású, de a fejfájásra is megoldást jelenthet, mivel enyhíti a fájdalmat. Egy párologtatót akár a munkahelyünkön is elhelyezhetünk, melybe csepegtessünk bazsalikomos illóolajat. Ugyanakkor egy kád kellemesen meleg vízbe is csepegtethetünk néhány csepp kamilla- és levendulaolajat, majd 15-20 percre üljünk bele és lazítsunk.

  • Amennyiben a fejfájás rohamszerűen vissza-visszatér, vegyünk részt néhány akupunktúrás kezelésen, mivel ezzel csökkenthetjük a fájdalmat. Enyhébb lefolyású fejfájás esetén egyeseknél az is elegendő, ha kipihenik magukat és 30 percig szunyókálnak.

  • Sokan előszeretettel használják azokat az erősen mentolos kenőcsöket, melyek enyhítik a fejfájást és oldják a feszültséget. Egy keveset kell belőle szippantani és ezt követen pihenni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: